Bayram tatili bugün bitiyorb Tatilin ilk üç gününde Tokat, Zonguldak, Bursa, Konya, Kocaeli, İstanbul, Kilis ve Aydın da aralarında bulunduğu illerde meydana gelen kazalarda 66 kişi hayatanı kaybetti, 338 kişi ise yaralandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram dönüşünde trafiğe dikkat edilmesi uyarısı yaptı.
Bayramda yaşanan kazalar ile ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayram tatilinin bilançosu çok ağır oldu. Bayramın ilk 3 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde 66 kişi hayatını kaybetti. Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 24 Haziran’dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Tatile çıkan insanların çoğu daha dönüş yoluna geçmediler. Hatta çoğunluğu tatillerini 3 gün daha uzatarak süreyi 9 güne çıkardılar. Dönüşlerin hep birden olmaması sevindirici. Ancak ne olursa olsun son günde de olsa mutlaka tatile çıkan her sürücü trafikte kurallara harfiyen uymalıdır” dedi.
TATİLDE KAZALAR YÜZDE 50 ARTIYOR
Normal zamanda istatistiklere göre ortalama günde 12 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Palandöken, “Bu rakam bayram tatillerinde günlük ortalama 18 kişi ile 22 kişi arasında değişmektedir. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde 50'nin üzerinde arttığını göstermektedir. Bilançonun ağır olması bayramların da neşesini kaçırıyor. Alınan tedbir ve denetimlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 3 günde meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde ve polis bölgesinde 66 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşlarımızın da bir kısmının hayatlarını kaybettiklerini ve Jandarma bölgesinde meydana gelen kazaları da düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza ve hayatını kaybeden vatandaşımız var” ifadelerini kullandı.









