Bodrum'un Gümbet Mahallesi Göktepe mevkiinde öğleden sonra saat 15.30 sıralarında otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
YANGINA ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE EDİYOR
Şiddetli rüzgarın da etkisiyle tepede bulunan radyo-televizyon ve GSM vericilerine doğru ilerleyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda ekip ile müdahale ediliyor.
TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR
Şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman alevlerin boyu metrelerce yüksekliğe ulaşıyor. Yangın nedeniyle duman altına kalan Bodrum'da, trafik akışı güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak sağlanıyor.
KENTİN BAZI BÖLGELERİNE ENERJİ VERİLEMİYOR
Elektrik direklerinin yanması nedeniyle, kentin bazı bölgelerine enerji verilemiyor. İtfaiye ekipleri, araç girişine uygun olmayan yamaca karayolu kenarından hortumlarla müdahale etmeye çalışıyor.
ÇOK SAYIDA TARİHİ KALINTILAR ZARAR GÖRDÜ
Çok sayıda antik mezar ile tarihi kalıntıların zarar gördüğü ve ilerleyişini sürdüren yangın Bodrum Devlet Hastanesi ile biraz ilerisinde bulunan tarihi Bodrum Antik Tiyatrosunu tehdit etmeye başladı. Makilik alanda başlayarak tarım arazilerine sıçrayan yangında şuana kadar 6 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.











