CHP Kartal İlçe Başkanlığı'nın 10 Aralık'ta gerçekleştireceği ilçe kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Dila Damla Öner, adaylıktan geri çekildiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını açıklamıştı. Örgüt içerisinde büyük heyecan yaratan adaylık açıklamasına partililer büyük ilgi göstermişti.
Yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini belirten Öner, 'ayrıştıran olmak istemediğim için adaylıktan çekiliyorum' sözleri dikkat çekti.
Öner'in açıklması şu şekilde;
'Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçesinde, 12 KASIM 2017 günü İlçe Başkanlığı adaylık açıklamasını yapmıştım.
Yola çıkmamdaki en büyük neden ve destek ise örgütte ‘birlik ve beraberlik’ sağlanması idi.
Açıklama gününe kadar, yanımda birçok Parti büyüğüm yer aldı ve ‘birlik’ için aday olmamı istediler.
Birbirleriyle yan yana gelemeyen bir çok isim yanımda ve bir aradaydı.
Evet, birliğe vesile olmak için, heyecanla çıktık yola…
Yaptığım açıklamanın hemen sonrasında gördümki yanımda olan isimlerin bir kısmı kendi adaylıkları, bir kısmı bir diğerinin adaylığı için, bir kısmı da ‘delegelerin sahipleri’ oldukları (talihsiz) söylemleriyle, ‘birlik’ kararlarından vazgeçmişlerdi.
(yaşadığım durumu, kişilerin siyasetteki tutarsızlıkları , herkese şirin gözükme çabaları, gelecek hesapları, pazarlıklarına cevap bulamamaları, detaylarıyla ve isimleriyle beraber kamuoyunda tartışmanın/tartıştırmanın partime zarar vereceğinin bilinciyle davranacağım.)
Sürecin, benim açımdan başladığı gündeki amacının korunamadığını, yani birliği sağlamak yerine ‘ayrışmaya bir alan daha yaratmaya’ neden olacağını görmekteyim.
Ayrışmanın sebebi; elbette ben olmayacağım,
Kendi fikirleriyle her gün kavga eden, kendilerine bile güven vermeyen kişilerin kararsızlıkları olacaktır…
Tüm bu nedenlerle, adaylıktan çekildiğimi, adaylığımı sevinçle karşılayan, CHP mensupları ve Kartal halkı adına üzülerek bildiriyorum.'









