Birleşik Emekliler Sendikası, emeklilerin yıllardır süren hak mücadelesini bir kez daha kamuoyuna duyurmak için Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Sendika üyeleri, düşük emekli maaşları, geçim sıkıntısı ve sosyal hak kayıpları gibi temel sorunlara dikkat çekerek “insanca yaşanacak bir emeklilik” talebinde bulundu.
Sık sık gerçekleştirdikleri eylemlerle gündeme gelen emekliler, meydanda toplanarak seslerini yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalıştı. Basın açıklamasında, emeklilerin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve sosyal haklardaki eksiklikler vurgulandı. Sendika temsilcileri, “Beklediğimiz haklara ne zaman kavuşacağız?” sorusunu yönelterek, taleplerinin acilen karşılanması gerektiğini ifade etti.
Açıklamanın en dikkat çekici anlarından biri, emeklilerin tepkilerini sembolik bir şekilde göstermek için maskelerini yere fırlatması oldu. Bu eylem, emeklilerin yaşadığı sorunlara ve görmezden gelindiklerini hissettikleri duruma karşı güçlü bir protesto olarak öne çıktı. Sendika üyeleri, bu sembolik hareketle hem kararlılıklarını hem de yaşadıkları çaresizliği kamuoyuyla paylaştı.
Birleşik Emekliler Sendikası, mücadelesini sürdüreceğini ve haklı taleplerinin yerine getirilmesi için eylemlerine devam edeceğini belirtti. Emekliler, hükümetten ve ilgili kurumlardan somut adımlar atılmasını bekliyor.






