Sivas Madımak Katliamı’nın 32. yılında, Kartal 2 Temmuz Anma Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce vatandaş, 33 canı anmak için Kartal Meydanı’nda buluştu. Duygu yüklü anlara sahne olan sessiz yürüyüş, katliamın acısını ve adalet arayışını bir kez daha yüreklere kazıdı.
Yürüyüş, Kartal Meydanı’ndan sloganlar ve pankartlarla başladı. Kortej, yol boyunca “Madımak’ı unutma, unutturma!” ve “Adalet istiyoruz!” sloganlarıyla inledi. Yürüyüş sırasında gerçekleşen kısa bir oturma eylemi ve şiir dinletisi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kortej, Neyzen Tevfik Meydanı’nda sona erdi.
“33 Canı Unutmadık, Unutturmayacağız!”
Neyzen Tevfik Meydanı’nda 2 Temmuz Anma Platformu Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasında, katliamın tarihe kara bir leke olarak geçtiği vurgulandı. Açıklamada, “2 Temmuz 1993, bir katliam tarihidir. Madımak’ta yakılarak katledilen 33 canı unutmadık, unutturmayacağız. Adalet arayışımız devam edecek!” ifadeleri öne çıktı. Katliamın sorumlularının yargılanması ve toplumsal barışın sağlanması için mücadele çağrısı yapıldı.
Geniş Katılım Dikkat Çekti
Anma etkinliğine, CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Cendere Doğan, CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı Caner Boz, çok sayıda CHP’li meclis üyesi, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar, ellerinde Madımak’ta hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla dayanışma mesajı verdi.
Semah Gösterisiyle Duygusal Final
Program, Alevi kültürünün önemli bir parçası olan semah gösterisiyle sona erdi. Semah, katliamda yitirilen canların anısına yapılan manevi bir anma olarak izleyicilerde derin bir etki bıraktı.
Kartal’daki bu anlamlı etkinlik, Madımak Katliamı’nın unutulmayacağını ve adalet mücadelesinin süreceğini bir kez daha g
österdi.










